loader image

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ρ.Ε.Σ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ TOY ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΤΗΣ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ρ.Ε.Σ, επισκέφθηκαν το ιστορικό κτίριο του πρώην Νοσοκομείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο πάρκο Ριζάρη επί της Βασ.Σοφίας 24, καθώς και τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου παλαιάς Σχολής.

Τους νέους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ρ.Ε.Σ κ. Παναγιώτης Τσακίρης και ο κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος μέλος του Π.Σ. Ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έγινε ενημέρωση για την ιστορία του Ιδρύματος, το έργο του Αγίου Νεκταρίου ως διευθυντή της Σχολής, την Ευεργεσία των Αδελφών Ριζάρη και την χρήση του υφιστάμενου κτιρίου ως Νοσοκομείο, κατά τη λειτουργία της Ριζαρείου Σχολής από το 1844 έως το 1961 στο κτήμα Ριζάρη (νυν πάρκο Ριζάρη) και εν συνεχεία ως γραφεία διοικήσεως. Οι μαθητές δέχθηκαν συμβουλές και παραινέσεις με σκοπό την πρόοδο, την ευτυχία, τον σεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη τους κατά τη Λυκειακή τους ζωή που ξεκίνησε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στη φωτογραφική έκθεση «Ιωάννινα 1913-2013» που λειτουργεί σήμερα στους ανακαινισμένους χώρους του διατηρητέου κτιρίου.

Γεώργιος Ριζάρης Λογότυπο