loader image

Βράβευση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα.

Το Πολυμελές Συμβούλιον της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής επί την συμπλήρωση 100 ετών από της κοιμήσεως του Αγίου Πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του θαυματουργού και διατελέσαντος διευθυντού της Ρ.Ε.Σ. κατά τα έτη 1894-1908, 14 έτη, απεφάσισε ομόφωνα:

Να απονείμει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα, απόφοιτο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, το Παρά-σημο και το Μετάλλιο του Αγίου Νεκταρίου, σε ένδειξη τιμής για το θεάρεστο έργο που επιτελεί επ’ αγαθώ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, καθώς και ως αναγνώριση του από τη Ρ.Ε.Σ., ως έναν Ιεράρχη κράτιστο Θεολόγο και λόγιο άνδρα, η παρουσία του οποίου τιμά την Ιεραρχία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας μας.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, παλαιάς Σχολής, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα κατόπιν αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Τον Σεβασμιώτατο βράβευσαν ο Πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Τσακίρης με το Παράσημο του Αγ.Νεκταρίου και ο Σύμβουλος κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, με το Μετάλλιο αυτού.

Γεώργιος Ριζάρης Λογότυπο