loader image

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΙΖΑΡΗ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 24

Στο ιστορικό κτίριο του «Νοσοκομείου» της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, που μέχρι το 2006 στεγαζόταν τα γραφεία Διοικήσεως του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023, η εκδήλωση μνήμης των μεγάλων ευεργετών του Έθνους Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη, συγχρόνως με τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτιρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωήλ Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος καθ.Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ο πρόεδρος του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών/Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής Δικηγόρος, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Ε καθ. κ.Κων.Κορναράκης, η πανεπιστημιακός και πρώην Υφυπουργός Υγείας κα Φωτεινή Σκοπούλη, οι Καθηγητές κ.κ. Σταύρος Μουδόπουλος, Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας Γεν. Δ/ντης των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, εκπρόσωποι του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», το Πολυμελές Συμβούλιο της Ρ.Ε.Σ, καθηγητές του ΓΕ.Ε.Λ της Σχολής, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποφοίτων και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ρ.Ε.Σ κ. Παναγιώτης Τσακίρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Ακαδημαϊκός κ.Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Ακολούθησε ομιλία του καθ.κ. Χρήστου Β. Μασσαλά π.Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα « Η Εμβέλεια του Παρελθόντος και το Ριζάρειο Ίδρυμα».

Γεώργιος Ριζάρης Λογότυπο