loader image
Image Alt

ΡΙΖΑΡΕΙΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σεπ 1 2023 - Σεπ 1 2023

ΡΙΖΑΡΕΙΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ψηφιακό Μουσείο
Date
  • Σεπ 1 2023 - Σεπ 1 2023

Location

ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Το Ριζἀρειο Κέντρο Εκθέσεων και Συναθροίσεων με τις εκδηλώσεις που φιλοξενεί φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολιτιστικό κόμβο με διεθνή εμβέλεια.

Τα τελευταία χρόνια πλήθος εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία ωστόσο, η πρόσβαση και ο αριθμός των επισκεπτών αφορούσε μόνο όσους είχαν φυσική παρουσία στο χώρο. Σκοπός της παρούσης εφαρμογής είναι η δημιουργία ενός εικονικού -ψηφιακού εκθεσιακού κέντρου στο οποίο θα μπορούν να προβάλλονται όλες οι περιοδικές εκθέσεις που οργανώνονται ανά τακτά διαστήματα καθώς επίσης και αυτές που δημιουργθούν αποκλειστικά ως ψηφιακά εκθέματα.

Η παρούσα ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας, φιλοξενεί έργα του  Ελληνολάτρη φωτογράφου Fred Boissonnas (1858-1956), με ιδιαίτερο ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Στις “Εικόνες της Ελλάδας”  αιχμαλωτίζονται με τον φακό, μαγικές στιγμές ενός αναγεννώμενου τόπου που αναμετρώνται με το ελληνικό φως, αλλά και με το ελληνικό κάλλος και την ελληνική μνήμη. Τα ψηφιακά εκθέματα συνοδεύονται από κείμενα αντιπροσωπευτικά της σκέψης του δημιουργού τους και κάποια από αυτά αποτελούν τη γέφυρα για συναφείς ψηφιακές εφαρμογές.

Το εικονικό εκθεσιακό κέντρο δομήθηκε γραφιστικά με βάση το Αρχοντικό Πανταζή ακολουθώντας την παραδοσιακή ζαγορίσια αρχιτεκτονική.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Γεώργιος Ριζάρης Λογότυπο