loader image
Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο Αργαλειός

Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο

Οι τρεις μονάδες του Ριζάρειου Χειροτεχνικού Κέντρου

Η Σχολή παρέχει μαθητεία με πρακτική άσκηση σε παραδοσιακούς χειροτεχνικούς κλάδους (υφαντικό, κεντητικό, ανθοδετικό με αποξηραμένα φυτά, διακοσμητικά αντικείμενα, ζωγραφικό σε ξύλο κ.λπ.). Οι απόφοιτες εργάζονται φασόν για λογαριασμό του Ριζαρείου Ιδρύματος, με πλήρη ασφάλιση. Η Σχολή και το Οικοτροφείο της στεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στο Μονοδένδρι.

Τηλέφωνο: 26530 71382

Ιστοσελίδα: https://rizarios.eu/xeirotexniki-sxoli/

Στεγάζεται σε ανακαινισμένο, με συγχρηματοδότηση του ΠΕΠ Ηπείρου, αρχοντικό που βρίσκεται στην είσοδο της κεντρικής πλατείας του Χωριού. Σε αυτό ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί τα μοναδικά χειροτεχνήματα που παράγουν οι απόφοιτες της Σχολής Χειροτεχνίας και να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής υφαντών από παραδοσιακούς αργαλειούς.

Τηλέφωνο: 26530 71119

Ιστοσελίδα: https://rizarios.eu/e-shop/

Το Κέντρο  στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Εκθετήρια -Πωλητήριο. Έχει σύγχρονο εξοπλισμό (κλιματισμό, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μηχανήματα προβολών κ.λπ.) και δεδομένης της επάρκειας του Μονοδενδρίου, της Βίτσας και των άλλων γειτονικών χωριών σε ξενοδοχειακή υποδομή και σε εστιατόρια μπορεί να εξυπηρετήσει με όλες τις ανέσεις συνέδρια, ημερίδες, επιμορφωτικές συγκεντρώσεις, συναθροίσεις άτυπων ομάδων κ.λπ. Μπορεί να φιλοξενήσει μικρές ομάδες – μέχρι 100 άτομα.

Τηλέφωνα στο Μονοδένδρι: 26530 71382, 71119, 71573
Τηλέφωνο στην Αθήνα: 210 7219502

Γεώργιος Ριζάρης Λογότυπο