Το ΊδρυμαΕκκλησιαστική ΣχολήΒιβλιοθήκηΖαγοροχώριαΕκθεσιακό κέντροΕιδήσειςMισθώσεις ΑκινήτωνeShop
Νέα και δελτία τύπου

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τη χορωδία της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

Στους ανακαινισμένους χώρους του ιστορικού κτιρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής επί της Βασιλίσσης Σοφίας 24 στην Αθήνα, η Διοίκηση του Ιδρύματος υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής, οι οποίοι έψαλλαν τα κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους.

Εκ μέρους του Πολυμελούς Συμβουλίου καλωσόρισε τους καθηγητές συνοδούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου ο Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσακίρης, ανταλλάσσοντας στη συνέχεια ευχές.

Η εξαιρετική χορωδία της Ριζαρείου Σχολής με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, μετέδωσε τη συγκίνηση και το κατανυκτικό κλίμα των Χριστουγέννων σε όλους.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ - Χ ρ ή σ τ ο ς Β. Μ α σ σ α λ ά ς

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων είναι δημιούργημα του πολυβραβευμένου Γλύπτη Θεόδωρου Ν. Παπαγιάννη, Ομότ. καθηγητή της ΑΣΚΤ. Η ευαισθησία του πρωτοπόρου δημιουργού τον γυρίζει πίσω και θυμάται, νοσταλγεί, εμπνέεται και μορφοποιεί τις αγωνίες μας, ξορκίζοντας το χάος…

Ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου κρατά ζωντανό το όραμα του δημιουργού του και διαχέει το μήνυμά του: η τέχνη είναι μάθημα ειλικρίνειας.

«Το Έργο Τέχνης…» είναι μια προσπάθεια να προβληματιστούμε στη γλώσσα των έργων τέχνης με αφετηρία τα έργα του Θεόδωρου Παπαγιάννη.

 

Χρήστος Β. Μασσαλάς, Δεκέμβριος, 2022

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Παρουσίαση των φωτογραφικών εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ριζάρειο Κέντρο Εκθέσεων και Συναθροίσεων Μονοδενδρίου από το 2000 μέχρι σήμερα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Παρουσίαση των εκδόσεων της Ρ.Ε.Σ. από το "Οργανικόν Διάταγμα και τον Εσωτερικόν Κανονισμόν" του 1852 μέχρι σήμερα.