loader image

Βράβευση Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Νικόλαου Χ. Ιωαννίδη.

Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καρύκη, ο Πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, καθηγητής κ. Παν. Τσακίρης, σέ μία σεμνή τελετή, απένειμε στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χ. Ιωαννίδη το Παράσημο και το Μετάλλιο του Αγίου Νεκταρίου, σε ένδειξη τιμής για το θεάρεστο έργο που επιτελεί επ’ αγαθώ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χ. Ιωαννίδης είναι καθηγητής της Εκκλησιαστικής Γραμματολογίας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει σπουδάσει στην Αθήνα, επίσης στο Παρίσι (ως υπότροφος της Γαλλικής Κυβερνήσεως) και στο Βελιγράδι (ως υπότροφος της Εκκλησίας της Ελλάδος). Φοίτησε επίσης στη Σχολή της Σορβόννης και παρακολούθησε τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Συμμετείχε ως εισηγητής σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπροσώπησε το Τμήμα Θεολογίας στο Ε΄ Διεθνές Συνέδριο των Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών στο Βελιγράδι.

Διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας ᾿Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας (2007-2017).

Έχει τιμηθεί από την ᾿Εκκλησία της Ελλάδος με την ανωτάτη διάκριση, τον Χρυσούν Σταυρόν του Αποστόλου Παύλου και από το Πατριαρχείο της Μόσχας με το παράσημο του Αγίου Σεργίου.

Γνωρίζει, τη Γαλλική, τη Ρωσική και τη Σερβική, επίσης την Αγγλική και τη Βουλγαρική.

Μετά την αφυπηρέτησή του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών προσκλήθηκε από την Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου του.

Είναι κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπηρετεί από το 1984 μέχρι σήμερα προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρύκη.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χ. Ιωαννίδης έχει διακριθεί για το επιστημονικό και πανεπιστημιακό του έργο, καθώς και για τα έργα ευποιΐας, ανταποκρινόμενος στο πνεύμα των μεγάλων ευεργετών του Έθνους, Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη.

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή ως αναγνώριση του έργου του τιμά έναν κληρικό, Πανεπιστημιακό Θεολόγο και λόγιο άνδρα, η παρουσία του οποίου τιμά την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας.

Γεώργιος Ριζάρης Λογότυπο