loader image

EVENT COMMEMORATING THE GREAT BENEFACTORS OF THE NATION MANTHOS AND GEORGIO RIZARIS – INAUGURATION OF THE BUILDING BAS.SOFIA 24

Στο ιστορικό κτίριο του «Νοσοκομείου» της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, που μέχρι το 2006 στεγαζόταν τα γραφεία Διοικήσεως του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023, η εκδήλωση μνήμης των μεγάλων ευεργετών του Έθνους Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη, συγχρόνως με τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτιρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωήλ Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος καθ.Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ο πρόεδρος του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών/Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής Δικηγόρος, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Ε καθ. κ.Κων.Κορναράκης, η πανεπιστημιακός και πρώην Υφυπουργός Υγείας κα Φωτεινή Σκοπούλη, οι Καθηγητές κ.κ. Σταύρος Μουδόπουλος, Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας Γεν. Δ/ντης των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, εκπρόσωποι του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», το Πολυμελές Συμβούλιο της Ρ.Ε.Σ, καθηγητές του ΓΕ.Ε.Λ της Σχολής, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποφοίτων και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ρ.Ε.Σ κ. Παναγιώτης Τσακίρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Ακαδημαϊκός κ.Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Ακολούθησε ομιλία του καθ.κ. Χρήστου Β. Μασσαλά π.Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα « Η Εμβέλεια του Παρελθόντος και το Ριζάρειο Ίδρυμα».

Γεώργιος Ριζάρης Λογότυπο

Repository